Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от DJraceman Покажи съобщение
    Моята пък почна всеки месец да ми връща пари от бензина а на компютъра цифрите излизат с един – отпред!
    Въх,казвай колко и искаш и да идвам да я купувам с тия минуси

Инъче и на мен ми се струва нещо висок тоя разход,който се споменава за 1.9-ката (особенно извънградския)като правя сравнение и с дизелова Мазда 6-ца
    Last edited by abart_; d.m.y г., 22:52.
    146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от DJraceman Покажи съобщение
      Моята пък почна всеки месец да ми връща пари от бензина а на компютъра цифрите излизат с един – отпред!
      Това е защото караш само на задна
      Карай малко напред и ще видиш, че и ти си в играта

сори за офф-а ама не се сдържах
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Не знам какви са заводските данни за разхода на 1.9 Джей-Ти-Ди-Ем, обаче при мен разхода е следния:
        - в градски условия (Кърджали) - сутрин, отивайки на работа 9.8-10.2л / 100км, а вечер връщайки се към дома 7.2-7.6л / 100км (сутрин се изкачвам, вечер се спускам).
        - в извънградски условия - най-често е около 6.7л/ 100км. Правил съм опити за икономично извънградско каране, но под 6.1л/100км не съм падал. Явно нещо неправилно я карам тази кола
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

• Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
          ...... Явно нещо неправилно я карам тази кола
          Как така неправилно?

Явно толкова си горят просто.....Не,че е кой знае какъв разхода ,но е малко по-висок от на конкуренцията примерно,може би и заради по-голямото тегло ........
          146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
            Как така неправилно?

Явно толкова си горят просто.....Не,че е кой знае какъв разхода ,но е малко по-висок от на конкуренцията примерно,може би и заради по-голямото тегло ........
            Като за заключение това е достатъчно,лично на мен не ми пука колко гори,все пак не е V8 така че..............!!!
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
              Като за заключение това е достатъчно,лично на мен не ми пука колко гори,все пак не е V8 така че..............!!!
              Точно така,аз отдавна съм преглътнал леко завишеният разход на 159 и не ми пука вече..............
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Защо си мислите , че конкуренцията в тоя клас гори по-малко?И А4 на Ауди и 3-та на БМВ и въобще повечето аналогични коли в класа са доста по-малки и по-леки по размери и тегло от 159-та , а разхода им изобщо не е по-нисък.Тия дето ги дрънкат , че БМВто им например гори 5-6 на 100 лъжат най-вече себе си.
                Вярно е , че 159-та ми гори почти 2 литра повече от бившата ви 156-ца -115к.с.-2002г. но все пак колата е над 200кг. и 35 к.с отгоре , усещането е за много по-солиден автомобил , а тия неща се плащат на бензиностанцията.
                Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                  Защо си мислите , че конкуренцията в тоя клас гори по-малко?И А4 на Ауди и 3-та на БМВ и въобще повечето аналогични коли в класа са доста по-малки и по-леки по размери и тегло от 159-та , а разхода им изобщо не е по-нисък.Тия дето ги дрънкат , че БМВто им например гори 5-6 на 100 лъжат най-вече себе си.
                  Вярно е , че 159-та ми гори почти 2 литра повече от бившата ви 156-ца -115к.с.-2002г. но все пак колата е над 200кг. и 35 к.с отгоре , усещането е за много по-солиден автомобил , а тия неща се плащат на бензиностанцията.
                  Незнам колеги, но на моето "треченто венти" разхода ми е 5.5/100 извънградско с нормално каране (около 110 км.ч.) и 9.6/100 в момента в София. Все пак колата е над 160 коня и смятам че е нормално... Поздрави.

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                    Защо си мислите , че конкуренцията в тоя клас гори по-малко?И А4 на Ауди и 3-та на БМВ и въобще повечето аналогични коли в класа са доста по-малки и по-леки по размери и тегло от 159-та , а разхода им изобщо не е по-нисък.Тия дето ги дрънкат , че БМВто им например гори 5-6 на 100 лъжат най-вече себе си.
                    А аз точно ще кажа, че тия с 3-ките, които са по-тежки от 159-ката ти, които са с постоянно задвижване на 4-те колела и които влачат 3 литрови двигатели харчат колкото тебе
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                      А аз точно ще кажа, че тия с 3-ките, които са по-тежки от 159-ката ти, които са с постоянно задвижване на 4-те колела и които влачат 3 литрови двигатели харчат колкото тебе
                      Mи тогава ходи в BMW (бърка масло с вода) форум и си го хвали. Не се здрържах.
                      Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                      ех.. Малкото КуВе
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                        Mи тогава ходи в BMW (бърка масло с вода) форум и си го хвали. Не се здрържах.
                        Някъде да си го хваля, напротив даже.
                        Както споменах, че чакам моята кола да поевтинее, за да го сменя евентуално в бъдещето, но някои хора живеят в измислен свят. Когато цифрите и фактите говорят, друго няма какво да се каже. За това винаги е по-добре да се взима максимално големия дизелов двигател
                        А точно това твое изказване показва, че си сложил капаците на очите и друго не съществува за теб.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                          Някъде да си го хваля, напротив даже.
                          Както споменах, че чакам моята кола да поевтинее, за да го сменя евентуално в бъдещето, но някои хора живеят в измислен свят. Когато цифрите и фактите говорят, друго няма какво да се каже. За това винаги е по-добре да се взима максимално големия дизелов двигател
                          А точно това твое изказване показва, че си сложил капаците на очите и друго не съществува за теб.
                          Не бъди толко сигурен за мойте капаци.С такова впечетление оставям след товойте изказвания.
                          Няма лошо да се купуват 159,но и аз съм на мнение,че 2,4 си е мотора за тая кола (с риск други да се засегнат) просто 1,9 е компромис при положение,че разхода е един и същ.
                          Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                          ех.. Малкото КуВе
                          sigpic

Comment

• Мисля да приключите с глупавите спорове,Боби моля те,разбрахме за БМВ,но спри малко да наливаш масло,щот виждаш че има много хора дето се палят.

П.С.Темата е да се обсъжда разхода при 159 1.9,заглавието го казва ясно,нещата спират дотук..............................

---------- Post added at 07:43 ---------- Previous post was at 07:41 ----------

Първоначално публикувано от Alegron Покажи съобщение
                            Незнам колеги, но на моето "треченто венти" разхода ми е 5.5/100 извънградско с нормално каране (около 110 км.ч.) и 9.6/100 в момента в София. Все пак колата е над 160 коня и смятам че е нормално... Поздрави.
                            Щом казваш че е 160 коня,значи има чип,което обяснява много неща,на хората не им се вярва че чипа сваля разхода,но трябва да е направен много кадърно,инче има много други полседствия за мотора.............
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Хора, какво ви става? Темата е разход на 1.9 jtdm. То не бяха сравнения с други марки, показване на снимки (поредните)... Спама е за един друг раздел
                              пс За който разхода е приоритет има 3 цилиндрови автомобили.
                              Last edited by fnt; d.m.y г., 09:31.
                              sigpic
                              SCUDERIA ITALIA
                              BMW 5-er
                              BMW 7-er
                              Fiat GP

Comment

• ...
                                Last edited by pooh; d.m.y г., 11:49.

Comment

Working...
                                X